Sluiten
Luuk Vink - Donderdag 28 Oktober 2019

Beitsen met een verfspuit

Beitsen met een verfspuit

Als verkopers van tuinbeits, houtolie en andere onderhoudsmiddelen van tuinhout krijgen wij vaak vragen over het gebruik van een verfspuit. Mensen vragen zich vaak af of het verstandig is om hun hout te bewerken met behulp van een verfspuit. Het antwoord daar op is simpel: Ja, tuurlijk is dat een goed idee! Een verfspuit maakt het namelijk veel gemakkelijker om uw hout te voorzien van beits. Zeker bij grotere klussen is dit zeer handig. Wanneer een verfspuit goed gebruikt wordt, levert dit een mooi egaal resultaat. Iets wat bij het gebruik van een kwast nog wel eens fout wil gaan. Ook gaat het proces veel sneller dan handmatig verven. 

 

Bij welke soorten onderhoudsartikelen kan ik een verfspuit gebruiken?

Bij vrijwel alle onderhoudsmiddelen van Beitz kan een verfspuit gebruikt worden. Het is echter niet verstandig om de verfspuit te gebruiken bij teer. Tuinbeits en bijvoorbeeld hardhout olie kunnen echter perfect gebruikt worden in een verfspuit. Er zijn veel elektrische verfspuiten verkrijgbaar. Let hierbij wel goed op dat het een verfspuit is met een lage druk. 

 

Benodigdheden beitsen met verfspuiten

Ten eerste heeft u natuurlijk een verfspuit nodig, het is hierbij altijd verstandig om te checken of deze verfspuit geschikt is voor beits. Behalve eventueel afdekmateriaal heeft u geen speciale spullen nodig. Het is wel altijd verstandig om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer u gaat beitsen met een verfspuit. De beits kan namelijk lichtelijk gaan stuiven. Wij adviseren dan ook altijd om een beschermende bril en mondkap te dragen. 

 

Techniek

Om uw hout mooi en egaal te bespuiten is het belangrijk dat u let op de techniek. Het is verstandig om de verfspuit eerst te testen, bijvoorbeeld op een stuk karton. Zo kunt u zien hoe snel u heen en weer dient te bewegen om een dekkende laag te verkrijgen. Spuit altijd met het hout mee. Dat betekent dat bij de meeste schuttingen u het beste van boven naar beneden kan beitsen en bij horizontaal geplaatste planken aan muren, van links naar rechts. 

  • Karin

    Geplaatst op donderdag 27 februari 2020 21:17

    Voorkom je bij het gebruik van een verfspuit bij een geschakelde schutting ook dat je knoeit bij de burenkant?

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »