Sluiten
Luuk Vink - Vrijdag 28 Oktober 2019

Betaalbaar uw buitenkozijnen verven of laten verven

Het schilderen van uw kozijnen en deuren is belangrijk en moet met enige regelmaat gebeuren. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar voorkomt ook dat het hout gaat rotten. Dit is bij kozijnen natuurlijk ontzettend belangrijk, wanneer dit hout namelijk gaat rotten krijgt u last van lekkage en tocht. Eigenlijk kunt u als consument een keuze maken uit twee opties: 

  • Een schilder inhuren
  • Zelf schilderen

 

Het is natuurlijk wel duidelijk welke van de twee opties het goedkoopste is. Zelf schilderen bespaart veel geld. Echter denken veel mensen dat zij dit niet kunnen, terwijl het eigenlijk makkelijker is dan gedacht. Gekeken naar de tijd die u kwijt bent, heeft u de schilder snel terugverdiend!

 

Zelf schilderen

Er zijn verschillende manieren om uw kozijnen te beschermen. Kijk als eerste naar het materiaal. Is het niet van hout maar bijvoorbeeld kunststof? Dan komt dit mooi uit. Deze materialen hebben namelijk geen bescherming nodig en hebben enkel verf nodig als u ze een mooie kleur wilt geven. 

Zijn de kozijnen wel van hout, dan moet u toch echt gaan beschermen. Dit kan met beits of verf. Om de kozijnen maximaal te beschermen gebruikt u eerst een grondverf of grondlaag. Dit kan een daar voor bedoelde beits zijn of een bekende witte grondverf. Vervolgens gebruikt u een dekkende verf of beits als bovenlaag. Deze dekkende laag kan in de kleuren zijn die u zelf mooi vindt. Populair is de kleur wit maar alle andere kleuren zijn ook te verkrijgen. 

Het aanbrengen is minder moeilijk dan veel particulieren denken. Weet u nou niet zeker hoe het allemaal werkt of wilt u wat extra zekerheid? Kijk dan even op YouTube. Er staan genoeg filmpjes online waar ze precies laten zien hoe het schilderen van kozijnen in zijn werk gaat. Het YouTube kanaal van Beitz gaat de komende jaren veel van dit soort videos produceren om u te helpen met het schilderen en behandelen van al uw tuinhout!

Verf kost natuurlijk wel geld. De meeste grondverven kosten ongeveer 30 euro per liter. De dekkende lagen lopen enorm uiteen qua prijs. De dekkende blokhut en tuinhuis beitsen van Beitz zijn goed te gebruiken voor deze dekkende laag.

 

Laten schilderen

Dit is natuurlijk veel duurder. Wanneer u vrijstaande woning heeft en alle kozijnen wilt laten schilderen, lopen de kosten al gauw richting de 2000 euro. Het kan echter wel goedkoper. Het is ook mogelijk om zelf het verf te bestellen wat de schilder gaat gebruiken. Zo bespaart u makkelijk veel geld op het uitbesteden van deze klus. 

 

Zie deze pagina voor meer klustips. 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »