Sluiten
Luuk Vink - Maandag 28 September 2019

Een schutting beitsen in 5 stappen!

 

Tijd om de schutting te beitsen? Hier leggen wij in 5 stappen uit hoe dit te werk gaat. Dit zijn de algemene stappen. In sommige gevallen kunnen stappen overgeslagen worden. Het is dan ook altijd vooral belangrijk dat u het etiket goed leest en de informatie bij het product op de website.

 

Stap 1: Reiniging

Deze stap is vooral belangrijk wanneer u een oude schutting wil beitsen of een schutting die al eerder is behandeld. Wanneer dit het geval is, moet de oude laag van beits namelijk gereinigd worden. Dit kan met behulp van een hogedrukspuit. 

 

Stap 2: Schuren

Het is erg belangrijk om het hout van uw schutting goed te schuren. Dit moet bij elke houtsoort! Dit schuren kan met een schuurmachine maar ook met de hand en een stuk schuurpapier. 

 

Stap 3: schoonmaken

Wanneer het hout goed geschuurd is, kunt u het oppervlakte schoonmaken met een vochtig doekje of met een borstel. Op deze manier verwijderd u alle stof en andere troep die de beits in de weg kan zitten. Er kan voor gekozen worden om ook nog te ontvetten. Dit verschilt echter per merk en soort beits en ondergrond.

 

Stap 4: Beitsen

Bij het beitsen is het erg belangrijk dat u eerst minstens een minuut de beits roert. Beits is het beste te verwerken met een varkensharen kwast. Breng de beits gelijkmatig aan. Wanneer u een extra laag wilt toevoegen, wacht dan 24 uur na het aanbrengen van de eerste laag. Ook kunt u er voor kiezen om, wanneer de beits volledig opgedroogd is, deze licht op te schuren voor een mooier resultaat. Het aanbrengen van beits kan echter niet bij elke temperatuur. De ideale beits-temperatuur ligt ongeveer tussen de 10 en 23 graden. Wij gebruiken het liefste tuinbeits van Beitz of een speciale schutting beits

 

Stap 5: Bijhouden

Na het plaatsen van de beits hoeft u, afhankelijk van het merk en type, jaren lang geen nieuwe beits meer aan te brengen. Wanneer de beits echter wel weer aan vervanging toe is, is het belangrijk om de schutting eerst goed te reinigen en te schuren. Vervolgens kunt u gemakkelijk nieuwe beits aanbrengen.

 

Schutting onderhouden met beits uitlegvideo

 

Onlangs maakten wij een uitgebreide video met uitleg over het beitsen van een eerder behandelde schutting met 

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »