Sluiten
Luuk Vink - Vrijdag 28 Januari 2020

Hoe Beits ik een Tafel en andere Meubels?

Beits kan gebruikt worden op allerlei houten constructies. Vaak denken mensen bij beits aan de schutting of aan een tuinhuis. Echter zijn meubels natuurlijk ook heel erg belangrijk op dit gebied. Zowel binnen als buiten. Vooral buiten is het van groot belang vanwege de bescherming, maar ook binnen kunt u gaan beitsen om bijvoorbeeld vlekken te voorkomen en de houten meubels te decoreren met prachtige kleuren.

 

Afplakken

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat alleen dat gene wat u wilt behandelen behandelt wordt. Dit betekent dat u scharnieren, handvaten en dergelijke onderdelen dient te verwijderen of af te plakken voor gebruik. Ook kan het slim zijn om de vloer te bedekken met kranten. 

 

Schuren

Voor het behandelen kunt u nog wat doen aan kleine beschadigingen en oneffenheden. Door te schuren zorgt u voor een mooi vlak oppervlak. Het beste is om schuurpapier te gebruiken. De grofheid van de korrel kan dan het beste tussen de p220 en p280 zijn. Na het schuren maakt u het hout goed schoon met een borstel. Daarna maakt u schoon met een vochtige doek. 

 

beitsen

Vervolgens kunt u de beits gaan aanbrengen. Dit doet u met een kwast of roller. Naast beits kunt u er ook voor kiezen om een olie te gebruiken. Deze oliën zijn verkrijgbaar in mooie houtkleuren. Een goede keus zou de exterieur olie van Woca zijn! De behandeling bij olie is hetzelfde als bij beits. Het kan verstandig zijn om meerdere lagen aan te brengen. Dit verschilt echter per merk en per product. Wanneer u een tweede laag aan wilt brengen, dient u eerst de eerste laag goed te laten drogen. Zo voorkomt u een druiperig resultaat! Lees voor gebruik altijd goed de informatie op de verpakking.

 

Instructies volgen

Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet elke beits het zelfde werkt. Zo droogt het ene artikel sneller dan het andere en is de manier van aanbrengen soms net even anders. Daarom is het altijd belangrijk om vooral de instructies te volgen die bij het product horen. Bij Beitz proberen wij altijd een zo veel mogelijk informatie te leveren bij onze producten. Zo zijn onze artikelen niet alleen bereikbaar voor de professional maar ook voor de doe-het-zelver! 

  • Henk Jan Bijmolt

    Geplaatst op woensdag 16 december 2020 09:43

    Goedemorgen Anja,

    Dit is geen foto van ons zelf. Het lijkt mij echter een vernis in zijdeglans. Op onze website vindt u deze onder het kopje binnen en dan vernis.

Toon meer

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »