Sluiten
Luuk Vink - Dinsdag 23 Februari 2020

Hoe verwijder je krassen van een houten vloer? Zo! - Advies onderhoud vloeren

Wanneer u een houten vloer heeft, is de kans natuurlijk groot dat hier krassen op ontstaan. Door schuivende meubels, troep onder de schoenen of spelende kinderen kunnen beschadigingen nou eenmaal snel voorkomen op elk type houten vloer. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om dit te voorkomen. Lukt dit niet, dan kunt u de krassen gelukkig ook verwijderen door de onderstaande stappen te volgen. Zo geniet u snel weer van die prachtige houten vloer!

Krassen verwijderen in stappen

1. Ten eerste is het belangrijk om de vloer te reinigen. Dit kan het beste met intensiefreiniger van Woca. Deze is te verkrijgen in handige sprayflacon (0,75 Liter) en in flessen van 1 en 2,5 liter. Het aanbrengen hier van is gemakkelijk en dit verwijdert vuil en oude olie lagen. 

2. Vervolgens kunt u de kras opschuren, afhankelijk van de diepte en grote van de kras. Probeer de kras zoveel mogelijk weg te werken. 

3. Vervolgens gaat u de vloer behandelen. Is de vloer al eerder behandeld? Dan gebruikt u een onderhoudsolie of conditioner. Hiermee behandeld u de vloer. Zeker bij een onderhoudsolie adviseren wij dan de gehele vloer te behandelen en niet alleen de plek met de kras. Bij een onbehandelde vloer gebruikt u een basisbehandeling in de vorm van een master olie.  

 

vloer olie

Krassen voorkomen

Wat nog beter is dan genezen is natuurlijk voorkomen. Ook hierbij licht de sleutel in behandeling en onderhoud. Zoals gezegd adviseren wij altijd om onbehandelde vloeren zo snel mogelijk te behandelen met een basisolie. Dit kan het beste met Woca masterolie, verkrijgbaar in verschillende kleuren of kleurtinten. Na de basisbehandeling is perodiek onderhoud van belang. Dit doet u met conditioners, onderhoudsolie, natuurzeep, intensiefreiniger en vlekverwijderaars. Zo blijft uw vloer het langste mooi! Want zeg nou zelf: een mooie houten vloer, dat is wat extra onderhoud toch waard?! Bij beitz zeggen wij altijd: Houten vloer? Hou 't mooi! 

 

 

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »