Sluiten
Luuk Vink - Donderdag 28 Oktober 2019

Hoe voorkom ik dat mijn hout gaat bloeden?

Bloedend hout

Stel u wilt uw hout gaan verven met een mooie kleur. U begint en ziet eigenlijk tijdens het aanbrengen al vreemde oneffenheden in het oppervlakte verschijnen. Na het drogen zijn de vlekken er nog steeds. Nog maar een laag aan brengen dan. Maar nee, ook na een tweede en derde laag zijn de vlekken er nog. Hoe kan dit nou? Waarschijnlijk heeft u te maken met bloedend hout, dit komt namelijk ontzettend veel voor. 

 

Hoe kan hout gaan bloeden? Dat is heel simpel. Hout bevat namelijk bepaalde kleurstoffen. Deze kleurstoffen worden geactiveerd door verf dat watergedragen is. Het water in deze verf activeert de stoffen en verkleuring is het gevolg. Erg zonde natuurlijk!

 

Welke houtsoorten bloeden?

Er zijn verschillende houtsoorten die kunnen gaan bloeden, eigenlijk zijn dit er meer dan men vaak denkt. Eiken, teak, mahonie, red cedar en nog veel meer! Weet u nou niet zeker of u uw hout zomaar kunt gaan schilderen? Test dan eerst een klein stukje hout dat niet goed zichtbaar is en wacht het effect af. Heeft u inderdaad te maken met hout dat gaat bloeden? Geen zorgen, hier is wat tegen te doen!

 

De oplossing

Er zijn gelukkig manieren om deze vlekken te voorkomen. Ten eerste kunt u er voor kiezen om een verf te nemen die niet op water is gedragen maar op terpentine. Dit betekent dat de kleurstoffen niet geactiveerd zullen worden. Terpentine is echter wel een minder milieu vriendelijke keuze. U kunt er ook voor te kiezen om een goede grondverf te nemen. Dit kan in de vorm van klassieke grondverf of speciale olie. Deze producten kunt u vinden op www.beitz.nl. Twijfelt u nou of uw hout geschikt is voor een verf zonder grondlaag op basis van water? Test het dan eerst even uit, of vraag voor advies bij onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. 

  • a.n.n.i.e. en Soons

    Geplaatst op donderdag 15 april 2021 18:43

    ik wil mijn eiken gestraalde bar niet verven ,ik zag dat t op grond onder poot van de bar nat was,wat kan ik er verder aan doen?

Toon meer

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »