Sluiten
Luuk Vink - Dinsdag 25 Oktober 2019

Hoe voorkom ik dat mijn terras glad wordt?

Waarom worden terrassen glad

Dit is eigenlijk de vraag die u beantwoord wilt hebben. Wanneer u de oorzaak weet, kunt u er wat aan doen! Algen zijn namelijk de oorzaak van het probleem! Algen komen voor op plekken die nat zijn en veel vuil bevatten. Het is dus belangrijk om uw terras schoon te houden! Simpel gezegd betekent een vies terras, een glad terras. Alle troep zoals stof, bladeren, en vies water kan zorgen voor algen. Bestrijd de algen, bestrijd de gladheid.

 

Schoonmaken

Maar hoe houdt u nou uw terras schoon? Heel simpel. Met een harde bezem. Vooral in de herfst is dit belangrijk. Veeg een paar keer per week het terras kort met deze bezem. Zorg dat alle troep van het terras verdwijnt. Ook voorkomt u op deze manier dat er lelijke vlekken op uw terras ontstaan. Laat deze klus niet te lang liggen, hoe langer u wacht, hoe moeilijker het is om de algen en troep weg te krijgen. Voorkom dat bladeren langer dan een week blijven liggen op uw terras, zeker met nat weer. 

 

houtkeuze

Ook de keuze in hout is belangrijk. De ene houtsoort neemt simpelweg meer vuil op dan andere houtsoorten en zoals u nu weet, hoe meer vuil, hoe gladder. Zachte houtsoorten nemen meer vuil op dan hardhoutsoorten en zijn daardoor moeilijk om schoon te houden. Voorbeelden van zachthoutsoorten die vaak gebruikt worden bij het maken van terrassen zijn: Lariks, vuren en grenen. Verder geldt bij hardhout over het algemeen: hoe duurzamer de houtsoort, hoe minder vuil. Vooral Bankirai en Ipe kunnen goed tegen algen, mits u het regelmatig schoon maakt natuurlijk!

 

Behandelen (!)

De makkelijkste manier om uw terras vuilvrij te houden en daarmee minder glad, is behandeling. Door beits of olie aan te brengen op uw terrasplanken heeft u veel meer grip. Een goede olie of beits is namelijk vuil afstotend en waterafstotend. Dit maakt dat u het water en vuil er makkelijk af veegt. Ook nu geldt nog steeds dat vegen wel van belang is, echter gaat het veel makkelijker en hoeft het minder vaak na behandeling. Kijk op www.beitz.nl voor de beste olie en beits voor uw hout!

 

Wij adviseren bij vlonders eigenlijk altijd te oliën. In onze webshop vindt u de beste hardhout olie en zachthout olie van verschillende merken. Zo hebben wij ons eigen merk hardhout olie in de kleuren bankirai en Naturel. Daarnaast ook andere topmerken als Cetabever, Woca en Rambo. Voor terrasolie en alles voor uw vlonder bent u bij Beitz aan het juiste adres! 

 

Nat hout betekent grip!

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat nat hout niet automatisch betekent dat het hout glad wordt. Sterker nog: nat hout heeft meer grip dan droog hout! Zolang het terras regelmatig wordt schoongeveegd is water dus helemaal geen probleem! Zolang het water er maar niet onnodig lang op blijft liggen in combinatie met vuil. Zeker bij terrassen die goed behandeld zijn met olie of beits is dit een feit. 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »