Sluiten
Maandag 25 Augustus 2020

Hout grijs maken - Wat is de beste grijze beits? Ook alles over vergrijzers!

Wanneer u hout heeft in de tuin, kan het mooi zijn om een grijze kleur te overwegen. Een grijze schutting, gevel of bijvoorbeeld overkapping wordt steeds populairder. Bent u van plan om uw tuinhout grijs te maken? Dan leggen wij u in deze blog uit waar u op moet letten en wat de opties zijn. Ook laten wij u weten wat onze voorkeur heeft! 

 

Het belang van behandelen

Om te beginnen is het goed om te weten waarom u uw tuinhout dient te schilderen. Hout kan namelijk lelijk worden als u het niet behandeld. Hout dat niet behandeld is gaat bijvoorbeeld vergrijzen. Houdt er wel rekening mee dat dit eigenlijk nooit egaal gaat. De ene plank vergrijsd sneller dan de andere en op de ene plek komt meer zon dan op de andere. Hierdoor krijgt u een niet egaal grijs oppervlak. Om dit te voorkomen kunt u het beter behandelen met een grijze beits of vergrijzer. De kleur grijs wordt wel steeds populairder. U kunt er voor kiezen om een strakke grijze beits te gebruiken. Maar er bestaan ook vergrijzers die er uit zien als mooi egaal vergrijsd hout. Dit wordt ook steeds populairder!

 

Normale grijze beits

Om te beginnen zijn er de normale grijze beitsen. U kunt dan kiezen uit transparant en dekkend. Bij een dekkende beits zal de structuur van het hout minder zichtbaar zijn. Bij een transparante beits kunt u het hout nog door de grijze kleur heen zien. Een mooie, strakke grijze beits. Is de tuinbeits betongrijs van het merk Beitz. Een andere populaire optie is de transparant grijze beits van Cetabever. Dit zijn eigenlijk de meest standaard grijze beitsen. De bescherming is gemiddeld zo'n 3 jaren. Op de onderstaande foto ziet u de betongrijze beits van Beitz. Deze is overigens ook te gebruiken op beton(palen). 

 

Beitz - Betongrijze beits

 

Vergrijzers

Vergrijzers zijn eigenlijk niks anders dan grijze beitsen, die meer de uitstraling hebben van natuurlijk vergrijsd hout. Zoals gezegd gaat hout altijd vergrijzen. Als dit mooi egaal zou gebeuren, levert dit natuurlijk vergrijsd hout op, wat veel mensen erg mooi vinden. Helaas vergrijsd dit hout bijna  nooit mooi egaal. Hierdoor krijgt u geen mooi geheel. Toch vinden veel mensen vergrijsd hout mooier dan normaal hout. Gelukkig bestaan er daarom hout vergrijzers. Deze beitsen zorgen voor bescherming en geven tegelijkertijd een mooi, egaal vergrijsde look. Dit is zeer uniek en ziet er prachtig uit! 

De beste vergrijzer is waarschijnlijk Woodstain VV - Equal Weathering van het merk Teknos Drywood. Dit is een zeer hoogwaardige beits die uw hout beschermd en een mooie vergrijsde kleur geeft. Deze beits is vooral populair op gevelbekleding maar kan ook perfect gebruikt worden op bijvoorbeeld een schutting, tuinhuis of overkapping! Hieronder ziet u een foto van een schutting die is behandeld met dit product. 

 

Beitz - equal weahtering woodstain vv

 

Grey-wash

Grey-wash is een kleur beits die veel lijkt op een vergrijzer. Het is een soort verwassen grijze kleur. Grey-wash wordt ook wel steigerhoutbeits genoemd. In onze webshop te verkrijgen in ons eigenmerk en ook van het merk Cetabever. Een grey-wash wordt vooral gebruikt voor meubels zoals banken, tafels en stoelen maar wordt ook wel gebruikt op vlonderplanken. Met een grey-wash kunt u van goedkoop hout als vuren en grenen luxer oogend steigerhout maken. Dit is erg populair in de Nederlandse tuinen! 

 

Zwartgrijs en antraciet

Wat sommige mensen ook nog als grijze beits zien, zijn de kleuren antraciet en zwartgrijs. Hier zijn een heleboel beitsen van te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan Beitz - superdekkende tuinbeits antraciet. Of de antraciete beits van Rambo en Cetabever. Al deze beitsen vindt u terug in onze webshop. Daarnaast hebben wij ook antraciet gekleurde olie van Woca. Zwartgrijs is een kleur die heel dicht bij antraciet ligt en vaak door elkaar wordt gehaald. Voor zwartgrijs bevelen wij Woodstain vv - zwartgrijs aan

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »