Sluiten
Luuk - Dinsdag 23 November 2019

Houten Vloeren Onderhouden: Zo onderhoudt je een houten vloer!

Het onderhouden van een houten (parket)vloer is natuurlijk ontzettend belangrijk. Hout is een natuurproduct. Het is daardoor heel erg mooi, maar kan ook kwetsbaar zijn. Vocht bijvoorbeeld kan snel voor lelijke vlekken en schade zorgen. Gelukkig kunt u gemakkelijk uw vloer onderhouden. Dit kost misschien even wat tijd en geld, maar vloer onderhoud is cruciaal voor het verkrijgen en vooral het behouden van een mooie vloer. We gaan de verschillende fasen van het onderhoud bij langs zonder u te vervelen met kleine details. 

 

Basisbehandeling

Bij de aanschaf van een vloer heeft u in grote lijnen keuze uit twee soorten vloeren: behandelde vloeren en onbehandelde vloeren. Een onbehandelde vloer kunt u het beste zo snel mogelijk gaan behandelen om te voorkomen dat er al snel vlekken en beschadigingen ontstaan. Wij adviseren hiervoor altijd om een masterolie van Woca te gebruiken. U kunt met deze oliën niet alleen uw vloer beschermen, maar ook nog eens een kleur naar keuze geven! Wilt u geen speciale kleur kiezen? Dan kiest u de kleur naturel. Voor het gebruiken van deze olie dient u de vloer wel voor te behandelen met een intensiefreiniger van Woca.

 

Natuurzeep

Nu de vloer voorzien is van een beschermende olie, is het zaak om deze mooi te houden. Dit doet u met de natuurzepen van Woca. Voor gekleurde vloeren gebruikt u de zeep in de kleur naturel. Heeft u een witte vloer, dan kunt u kiezen voor de witte natuurzeep. Deze zeep is goed voor het schoonmaken van de vloer maar brengt ook gelijk weer een extra beschermend laagje aan. Normaal gesproken is de natuurzeep bedoeld voor gebruik eens in de twee weken.

 

 

Conditioners

Om de olie op te frissen bestaan er speciale conditioners. Deze olie conditioners voeden de olie die eerder is aangebracht. In feite is het een methode om de grote beurt uit te stellen. Het laat de vloer er weer een tijdje mooi uit zien en zorgt voor extra bescherming. 

 

Onderhoudsolie

Voor de grote beurt is daar de onderhoudsolie. Ook deze is verkrijgbaar in de kleuren wit en naturel. De onderhoudsolie gelden als onderhoud van de masterolie. De olie kan zowel aangebracht worden met een machine als met de hand. Met de hand kan echter wel veel tijd en energie kosten omdat het goed in de vloer moet worden geboend. De uitgebreide instructiebladen en artikelen zelf zijn allemaal te vinden in onze webshop! 

 

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »