9,3 gebaseerd op 23 klant beoordelingen
Terug naar overzicht Is beits waterafstotend?
Beitz tips en advies / 01 Nov 2019

Is beits waterafstotend?


Is beits waterafstotend?

Het antwoord is niet zo uitsluitend als u misschien hoopt. Het antwoord is namelijk: soms. Het verschilt per beits. Veel merken voeren enkel vochtregulerende beitsen en andere merken bieden ook waterdichte varianten aan. Wilt u graag weten of uw beits waterdicht is of vochtregulerend? Lees dan de verpakking of productinformatie op de website. 

 

Vochtregulerend

De meeste beitsen zijn vochtregulerend. Beits trekt in het hout en brengt in sommige gevallen ook nog een beschermlaagje aan. De beits blokkeert het water niet volledig maar zorgt er enkel voor dat er niet te veel vocht in het hout trekt. Hout neemt van nature namelijk water op. Dit kan zorgen voor schimmel en houtrot. Gelukkig voorkomt een vochtregulerende beits dit probleem. 

 

Waterafstotend of waterdicht

Echter bestaan er ook waterafstotende varianten. Deze zorgen er maximaal voor dat er geen vocht voor problemen gaat zorgen in het hout. Het nadeel kan wel zijn, dat het hout dan ook niet meer kan zweten. Dit kan soms zorgen voor vlekken of blaasjes. Zeker bij geïmpregneerd hout is dit een risico. Om dit soort risico's te voorkomen kiezen veel fabrikanten er voor om voor vochtregulatie te gaan. 

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »