Sluiten
Luuk Vink - Maandag 25 September 2019

Kan Beits aangebracht worden op eerder behandeld hout?

 

Beits over beits aanbrengen

Wanneer u hout wilt bewerken dat al eerder bewerkt is met beits, dan kunt u zonder probleem een nieuwe laag aan brengen. Beits dient immers ook met enkele regelmaat aangevuld te worden. Hoe vaak dit nodig is verschilt per beits maar voor de meeste soorten beits geldt dat deze jaren mee gaan. Het is belangrijk om voor het beitsen goed te schuren. Zeker wanneer het hout eerder is gebeitst met dekkende beits. Dekkende beits creëert namelijk een laagje over het oppervlak. Wanneer er goed geschuurd is, kan de beits makkelijk toegebracht worden.

 

Beits op lak of verf

Wanneer hout eerder bewerkt is met lak, durven veel mensen het niet aan om te beitsen. Het is echter nog steeds goed mogelijk. Echter, dient er in dit geval wel zeer goed geschuurd te worden. Wanneer er niet goed genoeg is geschuurd, krijgt de beits niet de kans om in het hout te trekken en dit zorgt er voor dat het niet kan werken. Het is daardoor erg intensief om te beitsen op hout dat eerder bewerkt is met lak.

 

Beits over olie

In sommige gevallen kan het erg lastig zijn om te beitsen over hout dat eerder is bewerkt met olie. Het is namelijk belangrijk dat ook hier erg goed geschuurd en gereinigd wordt. Olie trekt net als beits in het hout. Het lastige is, dat deze producten elkaar hier in de weg kunnen gaan zitten. Daarom kan het verstandig te zijn om het eerst te testen voor dat u een grote hoeveelheid gaat gebruiken. Er bestaan speciale reinigingsproducten om houdt te reinigen. 

 

Conclusie

Het makkelijkste is om gewoon het hout altijd te bewerken met dezelfde producten. Kan dit niet, dan is het mogelijk om verschillende producten te gebruiken maar dit kost veel tijd en energie en is soms simpelweg lastiger. Wanneer u goed reinigt zal het echter in de meeste gevallen gewoon mogelijk zijn. Bekijk het volledig assortiment met verschillende A-merken beits en olie op onze website.

 

 • Vinke

  Geplaatst op donderdag 6 mei 2021 20:57

  Vraag
  Op mijn douglas overkapping zit Hermadix olie naturel. Kleur is te geel. Graag antracietkleur
  Wat moet ik op het hout aanbrengen om het de antraciete kleur te krijgen
  Vriendelijke groet

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »