9,3 gebaseerd op 23 klant beoordelingen
Terug naar overzicht Lariks Douglas behandelen voor een langere levensduur
Beitz tips en advies / 03 Oct 2019

Lariks Douglas behandelen voor een langere levensduur


Lariks Douglas behandelen voor een langere levensduur

Lariks douglas is een unieke houtsoort. Het hout is zeer populair in Nederland maar is niet altijd het makkelijkste hout om te bewerken. Het is namelijk afkomstig van een bepaald type lariks, dat snel groeit en vrij zacht hout oplevert. Dit hout gaat onbewerkt ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Echter is het mogelijk om de levensduur van dit hout minstens te verdubbelen. Dat kan door het te bewerken met beschermende beits of verf. Echter is het, zoals gezegd, niet makkelijk om dit te doen bij lariks douglas hout. Veel mensen kiezen er voor om gewone tuinverf of buitenbeits te gebruiken. Echter zijn deze niet altijd geschikt voor het zachte hout van de lariks douglas. 

 

Speciale beits

Gelukkig zijn er ook soorten beits die beter geschikt zijn voor lariks douglas. Dit zijn meestal extra dekkende soorten beits die diep in het hout trekken en tegelijkertijd een beschermlaagje aanbrengen. Deze beschermlaag moet echter niet te dik zijn, zo behoudt het de mooie structuur van lariks douglas. Deze structuur geeft het hout een karakteristieke uitstraling is dus mooi om bewaart te blijven. De superdekkende beits van Beitz is een perfect beits voor deze houtsoort. Deze beits heeft namelijk geen onderlaag nodig en kan direct aangebracht. Ook droogt de beits in ongeveer 15 minuten en dit zorgt voor een snel resultaat. De superdekkende beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan de consument de ideale kleur geven aan het hout. Ook is er een volledig transparante versie verkrijgbaar. Deze is zeer populair omdat het de oude kleur bewaart. Tegelijkertijd voorkomt de beits verkleuring. Waar onbewerkt hout na verloop van tijd gaat verkleuren, doet het hout dat bewerkt is met deze beits dat niet. Na een aantal jaren zal u merken dat de beits afneemt. Het is dan van belang om een nieuwe laag aan te brengen om uw hout zo lang mogelijk intact te houden!

 

Bescherming

Wanneer u deze superdekkende tuinbeits heeft gebruikt, is uw hout voor jaren lang beschermt tegen de vele vijanden die het kent. Omdat deze beits dekkend is en impregnerend werkt, krijgen water, schimmels en algen niet de kans om het hout binnen te dringen en te zorgen voor rot, barsten en scheuren. Ook bevat de beits speciale stoffen die UV-stralingen tegen houden. Dit voorkomt dat het hout gaat verkleuren. Zorg bij het aanbrengen van beits er altijd voor dat het hout goed droog is, niet vies is en schuur vlekken er goed af. Nadat u uw lariks douglas heeft bewerkt met beits, kunnen al bestaande vlekken namelijk niet meer verwijderd worden. 

 

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »