Sluiten
Vrijdag 23 September 2020

Met schoolbordverf zelf een krijtbord maken - Zo werkt het!

Onlangs maakten wij zelf een krijtbord met schoolbordverf. In deze blog gaan wij beschrijven hoe u dit ook zelf kunt doen. Het is een leuke, makkelijke klus met prachtig resultaat! Wij leggen u stap voor stap uit hoe ook u zelf een krijtbord kunt maken met simpele materialen. Zeg nou zelf? Het resultaat ziet er toch top uit?

 

Benodigdheden

Om te beginnen is het goed om te weten wat u allemaal nodig heeft. Hieronder staan de benodigdheden opgesteld. 

 • Multiplex plaat (wij gebruikten 12mm dikte)
 • Cirkelzaag, tafelzaag of decoupeerzaag
 • Potlood
 • Schoolbordverf
 • Kwast of roller
 • Profiel/afdekprofiel naar keuze (als sierlijst)
 • Houtlijm
 • Wasknijpers of klemmen
 • krijt

Stappenplan

Om een zo duidelijk mogelijke beschrijving te geven. Leggen wij het hele proces uit in stappen. Zo kunt u deze tekst als handleiding gebruiken.

 

 

1. Multiplex op maat zagen

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoe groot uw krijtbord moet worden. Houdt rekening met waar u uw schoolbord wilt plaatsen en hoe groot de tekst moet kunnen zijn om er op te schrijven wat u wilt. Teken vervolgens met een potlood de grote van het krijtbord op uw multiplex plaat. Zaag dit zo recht mogelijk uit met bijvoorbeeld een decoupeerzaag, tafelzaag of cirkelzaag. Wanneer uw bord op de juiste manier is uitgezaagd kunt u overgaan op stap 2: Schoolbordenverf (of schoolbordverf) aanbrengen! 

 

2. Schoolbordverf aanbrengen

Vervolgens is het tijd voor stap 2: Het aanbrengen van de verf. Dit kan ontzettend gemakkelijk met een kwast of een goede roller. Wij gebruiken Avis Aqua schoolbordverf zwart. Wilt u liever bijvoorbeeld een blauw of groen bord? Dat kan ook. U vindt op onze website verschillende soorten schoolbordverf.

 

 

Breng de verf in 2 royale lagen aan. Tussen de lagen door is het belangrijk dat u het geheel goed laat drogen tot het weer overschilderbaar is. Lees op de verpakking van uw schoolbordenverf hoe lang het duurt tot uw verf overschilderbaar is. Na 2 lagen en volledige droging kunt u door gaan met de volgende stappen. Grondverf is niet nodig!

 

3. De sierlijst maken

Voor de randen gaan we zelf een sierlijst maken. Dit kan met een profiel uit de bouwmarkt naar keuze. Zaag de randen op maat. Het is belangrijk dat u netjes in verstek zaagt (hoek van 45 graden) zodat de randen goed op elkaar aansluiten. Het bevestigen van de randen doen we met houtlijm. Breng de houtlijm aan, plaats de profielen. Het is nu belangrijk dat u het geheel op zijn plek houdt. Normaal wordt dit gedaan met zware klemmen, maar goede wasknijpers volstaan hierbij prima. Dat is dan ook hoe wij het hebben gedaan. Laat de lijm goed drogen tot dat de profielen stevig zijn geplaatst. Vervolgens is uw schoolbord al klaar! 

 

 

Zo heeft u in drie eenvoudige stappen een krijtbord gemaakt. Dan rest er nog maar 1 taak en dat is schrijven, tekenen en kleuren met krijt! Hier laten wij natuurlijk de creativiteit aan jullie over. Heeft u een mooi resultaat behaald? Laat het ons weten en stuur een foto, dan zullen wij deze delen of toevoegen aan deze blog! 

 

Leuke tip: Gebruik een klapschraag

Wat ook nog mogelijk is, is het gebruiken van een klapschraag. Zo kunt u gemakkelijk zelf een winkelbord maken voor op de stoep! Zo'n stoepbord behoeft natuurlijk wel 2 borden, aan beide kant één. Dit type borden zijn natuurlijk erg populair in de Horeca, bij winkels maar kunnen ook super leuk zijn voor thuis! Opties genoeg dus. 

 

 

 • sneyers patrik

  Geplaatst op zondag 8 november 2020 16:05

  leuke tip om een klapschraaf zelf te maken met schoolbordverf zoals voor thuis in je tuin te plaatsen
  maar wanneer je er dan een hebt gemaakt wat gebeurt er dan mee als het regent
  loopt dan de verf er vanaf of behoud de verf zich of is het aan te raden om er een vernislaag op zetten

  graag zou ik hier omtrent wat meer info van willen hebben

  alvast bedankt

  met de vriendelijke groeten en verdere verblijven  met de meeste hoogachting


  getekend dhr


  sneyers patrik

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »