Sluiten
Luuk Vink - Vrijdag 25 Oktober 2019

Pallet meubels beitsen

Pallets beschermen

Waar pallets ongeveer 15 jaar geleden nog exclusief gebruikt werden om goederen te vervoeren, hebben ze anno 2019 ook een andere functie. De afgelopen jaren is het namelijk erg populair geworden om pallets te gebruiken voor meubelen. Denk aan banken in de tuin, tafels maar ook bedden en stoelen! Vooral wanneer uw pallets buiten staan, krijgen ze veel te maken met de invloeden van het weer. Hierdoor kan rot, schimmel en verkleuring ontstaan. Gelukkig kunt u daar wat tegen doen!

 

De opties

In grote lijnen heeft u 3 opties om uw pallets te beschermen tegen de weersinvloeden. U kunt gaan verven met één van deze drie producten: lak, beits en olie. Ieder product heeft zo zijn voor en nadelen. Welke voor u het meest geschikt is, hangt volledig af van uw wensen. We zullen voor u de kenmerken, voordelen en nadelen op een rijtje zetten. 

 

Olie

U kunt kiezen voor olie. Olie is de minst sterke bescherming voor uw hout. De olie trekt in het hout en beschermt de hout van binnenuit. Er bestaan kleurloze oliën maar ook oliën in allerlei verschillende kleuren. Hoe donkerder de kleur, hoe meer pigmenten er in zitten. Pigmenten zorgen voor bescherming tegen verkleuring van het hout. Ook werkt olie vochtregulerend. Dit zorgt er voor dat u geen last krijgt van schimmel en rot. Ook algen worden tegen gegaan met olie. Het grote voordeel aan olie is dat het bijna niet zichtbaar is op het hout. De originele kleur en vooral structuur blijven hierdoor heel mooi behouden. Men ziet dus bijna niet dat er olie is gebruikt. Het grote nadeel is dat de bescherming minder sterk is. Dit zorgt er voor dat het vaak aangebracht moet worden. Veel transparante soorten van olie moeten wel 2x per jaar aangebracht worden voor een goede bescherming.

 

Beits

U kunt ook beits aanbrengen. Dit is de middenweg. Net als olie bestaan er kleurloze varianten maar ook varianten in allerlei verschillende kleuren. Echter is beits niet altijd transparant. Er bestaan ook dekkende varianten. Hierbij wordt de structuur minder of zelfs helemaal onzichtbaar. Beits is eigenlijk bijna hetzelfde als olie, het trekt in het hout en beschermt van binnen uit. Toch is het sterker dan olie en hoeft het dus ook minder vaak aangebracht te worden. Met beits kunt u uw pallets in allerlei kleuren decoreren! 

 

Lakverf

Ten slotte kunt u er voor kiezen om te gaan lakken. Lak is de sterkste bescherming voor hout en dus ook voor uw pallets. Het nadeel aan lak is dat het best veel werk kan zijn en meer aandacht vraagt. De meeste lakken hebben een primer/grondverf nodig. Vervolgens kan de lak aangebracht worden. De lak doet de structuur van het hout verdwijnen en zorgt voor een gladde afwerking. Wat veel mensen mooi vinden aan lak, is dat het verkrijgbaar is in glanzende varianten. De één vindt dit mooi, de andere niet. Voor een gladde, glanzende afwerking kiest u dus voor lak. 

 

Beits, olie of lak kopen

Alle bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar in talloze varianten. Denk aan kleur, merk, inhoud en ga zo maar door! U vindt een ruim aanbod van deze artikelen bij Beitz. Het voordeel aan Beitz is dat enkel de beste artikelen zijn opgenomen in het assortiment. U kunt kiezen uit verschillende top merken en het eigen merk Beitz, welke ook bij het hoogste segment thuis hoort. Ook voor specifieke vragen of advies bent u welkom bij Beitz. U kunt altijd even bellen of mailen! Een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen beits, olie of lak vindt u hier.

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »