Sluiten
Luuk Vink - Maandag 25 September 2019

Red Cedar gevelbekleding bewerken

Opties bewerken Red Cedar hout

Bij het bewerken van Red Cedar hout dient u rekening te houden met een aantal dingen. U kunt ervoor kiezen om een beschermende verflaag aan te brengen of om te gaan beitsen. Gevelbekleding kan erg beïnvloed worden door het weer. Red Cedar staat er om bekend dat het lichtelijk gaat vergrijzen en dit is voor veel mensen juist een reden om te kiezen voor deze houtsoort. De lichte vergrijzing wordt namelijk als erg mooi en aantrekkelijk gezien. Het risico is echter dat deze vergrijzing niet geleidelijk gebeurt met vlekken in het proces. Daarom kan u er voor kiezen om uw hout te beschermen met beits. Er bestaan speciale gevelbeits soorten voor Red Cedar, maar ook normale beits voor buitenhout is geschikt. 

 

Door te kiezen voor een transparante beits met pigmenten beschermt u uw Red Cedar gevelbekleding optimaal zonder de unieke uitstraling van het hout te verliezen. De nerven en de kleur blijven goed zichtbaar en zo heeft u het mooiste resultaat. U kunt er echter ook voor kiezen om een gekleurde beits te nemen. hierdoor gaat de unieke kleur van het hout wel verloren. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Volledige transparante beits zonder pigmenten zorgt voor een meer natuurlijke look, maar beschermt ook minder tegen de zon.

 

Om het hout maximaal te beschermen, kiest u er voor om een verf te gebruiken. Ook kunt u dan zelf een kleur kiezen. Het is hierbij belangrijk dat u kiest voor vochtregulerende verf. Deze houtsoort neemt namelijk erg veel vocht op. Wanneer u geen vochtregulerende verf gebruikt, kan het hout niet meer ademen en dit verkort de levensduur. 

 

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen op houtolie te gebruiken. Van alle opties, zorgt olie er voor dat de oorspronkelijke uitstraling van het hout het beste bewaard blijft. Zo krijgt uw gevel een mooie natuurlijke uitstraling. 

 

Belangrijk om rekening mee te houden...

Red Cedar hout is een zachte houtsoort. Toch is het relatief sterk en zet het weinig uit. Dit zorgt er voor dat het voor veel bewerkingsopties geschikt is. Toch verdient deze houtsoort speciale aandacht. Het is namelijk zo dat het zeer droog moet zijn bij het aanbrengen van beits, olie of verf. Het hout dient zo vroeg mogelijk bewerkt te worden in het proces. Dit geldt zeker bij een transparante afwerking. wanneer het hout meer dan een week is blootgesteld aan het weer, kan dit al voor grote problemen zorgen bij de bewerking. Wanneer u uw gevel wilt bewerken na montage, is het van belang dat u tijdens het monteren enkel roestvrije en droge schroeven gebruikt.

  • simon keijzer

    Geplaatst op zondag 4 oktober 2020 15:26

    We willen het redceder hout laten vergrijzen. Is er een lak/beits mogelijk om de levensduur te verlengen en toch de vergrijzing te behouden?

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »