Sluiten
Luuk Vink - Donderdag 28 Oktober 2019

Steigerhout behandelen voor een maximale levensduur

Steigerhout behandelen voor een maximale levensduur

Als u bezig wilt gaan met steigerhout behandelen, is het eerst handig om te weten weten steigerhout nou eigenlijk is. Steigerhout is namelijk geen echte houtsoort. Het is een term voor hout met een verweerde look. Deze term wordt gebruikt omdat het gebaseerd is op planken die veel gebruikt werden in de steigerbouw. Het meeste steigerhout wat u tegenwoordig ziet is vuren hout uit Midden-Europa. Dit hout is vervolgens bewerkt om een verweerde look te creëren die populair is bij de consument. 

 

Beitsen

Omdat vuren hout over het algemeen erg kwetsbaar is, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Vuren hout heeft over het algemeen een levensduur van 7 tot 10 jaar. Dit kunt u echter flink verlengen door de juiste beits te gebruiken. U kunt er voor kiezen om een kleurloze beits van Beitz te gebruiken. Deze trekt in het hout en behoudt de kleur en structuur van uw steigerhouten meubels. Er bestaan ook speciale "grey washes". Hiermee is het mogelijk om tuinhout te beitsen en gelijk een verweerde grijze kleur te geven, zoals we die kennen van steigerhout. Ook wordt deze beits gebruikt bij steigerhout om de kleur langer te behouden. 

Door uw steigerhout te beitsen met kleurloze beits of grey wash beschermt u uw hout tegen vocht, zon, schimmel, algen en andere gevaren die op de loer liggen voor uw hout. U kunt hier de levensduur van uw hout met jaren door verlengen. Dit bespaart u veel geld. 

 

Overige tips onderhouden steigerhout

Wanneer u meubelbeits heeft gebruikt is het verstandig om dit proces eens per jaar te herhalen. Verder is het verstandig om met pootjes uw steigerhout altijd een aantal centimeters van de grond te houden. Tot slot adviseren wij om uw steigerhout meubelen tijdens de winter binnen te halen of in elk geval goed droog te zetten om te voorkomen dat het hout beschadigd raakt door vocht in combinatie met kou. Vervolgens kunt u in de lente een nieuwe laag beits aanbrengen en het hele seizoen genieten van prachtige steigerhouten meubels.

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »