Sluiten
Luuk Vink - Maandag 25 September 2019

Uw terras beschermen met olie voor hardhout

 

De voordelen

Het is gemakkelijk mogelijk om uw vlonderplanken mooi te houden. U doet dit met behulp van hardhout olie. Hardhoutolie zorgt er namelijk voor dat de planken minder snel vergrijzen en dus langer mee gaan. Zo heeft u maximaal plezier van uw terras. Houtolie beschermt uw hout van binnenuit omdat het in het hout trekt. Het voordeel dat hardhoutolie heeft ten opzichte van beits, is dat olie minder zichtbaar is. Zo behoudt u de mooie uitstraling van het hout in uw terras. Ook beschermt de olie het hout tegen algen en schimmels. 

 

Regelmatig aanbrengen

Wanneer u uw hout voor het eerst bewerkt met deze olie, adviseren wij om dit twee maal te doen met een rustperiode van minsten 24 uur er tussen. Vervolgens behoeft het hout zo'n 2 behandelingen per jaar. Bij deze frequentie garandeert u de maximale bescherming voor uw terras. Het is wel van belang om het hout te bewerken bij de juiste temperatuur. tussen de 18 en 23 graden is de beste temperatuur om olie aan te brengen. Bij lagere temperaturen droogt het geheel slecht en bij hogere temperaturen juist te snel. Het is belangrijk dat bij het aanbrengen, het oppervlak goed schoon en stofvrij is gemaakt. 

 

bankirai

De meest gebruikte hardhoutsoort in Nederland is Bankirai. Dit hout wordt veelal geïmporteerd uit Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen. Omdat deze houtsoort zoveel gebruikt wordt in Nederland worden de woorden 'bankirai' en 'hardhout' vaak als synoniem gebruikt. Bankirai olie is dan ook prima geschikt voor andere soorten hardhout. Vindt de verschillende oliën voor hardhout hier!

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »