Sluiten
Luuk - Vrijdag 28 Januari 2020

Waar is beits voor bedoeld?

Het is een vraag die we vaak krijgen: Waarom beits gebruiken? Er zijn echter verschillende redenen waarom beits belangrijk is en waar het voor bedoeld is. Wij, als experts op het gebied van beits leggen dat graag aan u uit. Dat doen we aan de hand van deze blog. Zie hier de redenen voor het gebruiken van beits of tuinbeits.

 

Hout

Laten we het ten eerste hebben waar beits op gebruikt kan worden. Dit is namelijk hout. Beits is een beschermende verf voor hout. Met name voor hout in de tuin. Toch zijn er ook veel beitsen die prima gebruikt kunnen worden binnenshuis. Denk er dan wel om dat u kiest voor een watergedragen beits, dat voorkomt dat het gaat stinken. Er bestaan ook enkele beitsen die te gebruiken zijn op andere materialen zoals steen en beton. De superdekkende tuinbeits van Beitz is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor! 

 

Bescherming

Beits is bedoeld om bescherming te bieden aan het hout. Dit is ontzettend belangrijk en voor ons een belangrijke reden om een webshop te beginnen in dit materiaal. Hout is namelijk erg kwetsbaar en kan snel kapot gaan of lelijk worden door de invloeden van het weer. Met name zon en regen hebben invloed op het hout. Beits biedt bescherming tegen water waardoor houtrot en schimmel veel minder vaak voorkomen. Dit kan de levensduur van het hout met vele jaren verlengen! Het is dan wel belangrijk om met enige regelmaat het hout te onderhouden met beits of bijvoorbeeld een olie. 

 

Verfraaiing

naast bescherming, biedt beits ook verfraaiing van het hout. Dit komt met name door de opties die u heeft in het aanbrengen van kleuren. Beits kan het hout namelijk een nieuwe kleur geven. Beitsen bestaan in vrijwel alle kleuren die u kunt bedenken. Populair zijn de kleurloze transparante beitsen, zwarte beitsen en beitsen in natuurlijke houtskleuren. Echter zijn er nog veel meer kleuren te verkrijgen van groen tot Zweedsrood. Bij het kiezen van een kleur maakt u eerst de keuze uit transparant of dekkend. Bij een dekkende kleur zal de structuur van het hout niet meer zichtbaar zijn. Een transparantere laag zorgt dus voor een meer natuurlijke uitstraling. Echter geven dekkende beitsen meer bescherming. Het is dus een kwestie van persoonlijke smaak. Bij beitz vindt u tuinbeits voor op al uw tuinhout maar ook tuinhuis beits, steigerhoutbeits, teer, olie en veel meer!

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »