Sluiten
Donderdag 23 November 2020

Waarom in het voorjaar je terras behandelen ? Hardhoutolie voor uw vlonder!

Wanneer u een houten vlonder in de tuin plaatst, dan heeft deze natuurlijk een prachtige uitstraling. Hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Wanneer het hout net is geplaatst heeft het doorgaans de meest natuurlijke, en mooiste kleur. Veel mensen willen dan ook deze frisse kleur behouden. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. 

Waarom behandelen?

Die mooie, originele kleur van het hout verdwijnt helaas naar verloop van tijd en dit kan hard gaan. Waarom? Hout vergrijst door het branden van de zon. Het hout kan hier niet goed tegen en daardoor gaat het verkleuren én wordt het grijs. Zie het als de menselijke huid, de verbrand door de zon. Hoe voorkomt u deze vergrijzing? Heel simpel: met hardhout olie. De meeste vlonders worden namelijk gemaakt van hardhout zoals bankirai, Teak, Ipé, Azobé enzovoort. De olie brengt bescherming aan tegen vocht én tegen verkleuring. De vergrijzing wordt tegen gehouden door pigmenten in de olie. Hierdoor blijft het hout mooi van kleur! 

Naast verkleuring, kan hout ook achteruit gaan door vocht. Dankzij regenwater kan het hout gaan rotten, schimmelen en ontstaan er vlekken op het hout. Ook dit kan voorkomen worden met een olie. Een goede hardhoutolie voorkomt namelijk dat vocht in het hout trekt. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw terras aanzienlijk!

Waarom juist in het voorjaar?

Het voorjaar is een perfect moment voor het behandelen van uw terras en vlonder. Waarom? dat leggen we graag voor u uit. Hieronder de grootste voordelen op een rijtje van oliën in het voorjaar!

Op tijd voor de zonnige maanden

Zoals uitgelegd, heeft u terras het meeste met verkleuring te maken door de zon. De zon is zoals u weet op zijn sterkste in de lente en in de zomer. Door vroeg in het voorjaar te behandelen, biedt u bescherming in de maanden waarop uw hout deze het hardste nodig heeft! Door elk voorjaar de behandeling te herhalen, blijft het geheel mooi op kleur!

 

De juiste weersomstandigheden

Daarnaast vindt u in het voorjaar goede temperaturen en weersomstandigheden voor het behandelen van uw vlonder. Voor het oliën is het belangrijk dat het 24 uren droog blijft. Daarnaast is het van belang dat het niet te koud of te warm is. De ideale temperatuur ligt ergens tussen de 12 en de 22 graden. Bij deze temperaturen en een niet te hoge luchtvochtigheid, droogt de olie op zijn best en wordt het resultaat het mooiste. 

 

Veel aanbiedingen!

Ook zijn er in het voorjaar vaak gunstige aanbiedingen voor het behandelen van uw tuinhout. Zo vindt u bij Beitz ieder jaar de Woca exterior oil aanbieding. Bij deze aanbieding ontvangt u in plaats van 2,5L maar liefst 3 liter voor dezelfde prijs! Deze aanbieding geldt alleen in het voorjaar zolang de voorraad strekt.

Regelmaat

Daarnaast is het gewoon het allerbeste om ieder jaar het terras een nieuw laagje olie te geven. Dit is relatief gemakkelijk om te doen. Door het jaarlijks te doen, bent u de vergrijzing voor. Hierdoor hoeft u bij toekomstige behandelingen niet eerst te schuren om het geheel weer op kleur te brengen. In de onderstaande video ziet u hoe dit werkt als u wel moet schuren, dit is zo als u ziet vrij veel werk. In de video gebruiken we een oude olie in de kleur bankirai, deze is duidelijk anders dan onze huidige hardhout oliën. 

 

Hardhout olie kiezen

Wanneer u dit voorjaar, of op een ander moment, uw terras wilt gaan behandelen, is het wel belangrijk om te weten waarmee. Wij raden eigenlijk altijd twee soorten aan. Ofwel ons eigen merk hardhoutolie in de kleur bankirai en naturel óf Woca exterioir oil in een kleur naar keuze. In de onderstaande video laten wij de populairste keuzes zien en leggen we voor u de verschillen uit! 

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »