Sluiten
Luuk Vink - Vrijdag 23 November 2019

Wat is dekkende beits?

Dekkende beits is eigenlijk het tegenovergestelde van transparant. Bij het online zoeken naar een goede beits voor in uw tuin of woningen, komt u deze termen vaak tegen. Wij beschrijven voor u de verschillen en vooral de voor- en nadelen van beide varianten. Dat is natuurlijk handig bij het maken van een keuze.

 

Transparant

Om te weten wat een dekkende beits is, is het eerst misschien handiger om te weten wat een transparante beits in houdt. Transparante beits is beits waar je als het ware doorheen kan kijken. Dit betekent niet dat het kleurloos hoeft te zijn. Transparante beitsen bestaan in allerlei kleuren. Ook bestaat er kleurloze beits. Het voordeel van deze beitsen is dat het de mooie originele structuur van het hout behoudt. De meeste mensen vinden dit ontzettend mooi. Het nadeel is dat de bescherming doorgaans minder sterk is dan bij dekkende beitsen. Transparante beitsen trekken diep in het hout en beschermt het hout door middel van vochtregulatie en pigmenten tegen verkleuring. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe een transparante witte beits er uit kan zien. 

 

Transparante witte beits voorbeeld

 

Dekkende beitsen

Dekkende beitsen zijn niet doorzichtig. In veel gevallen trekken ze in het hout en creëren ze een beschermende laag over het hout. Door deze laag is de structuur van het hout niet of nauwelijks meer te zien. Er zijn uitzonderingen van dekkende beitsen. De tuinbeitsen van Beitz bijvoorbeeld behouden nog wel de structuur gedeeltelijk. Een ander voordeel van de tuinbeitsen van Beitz is dat ze geen grondverf nodig hebben. Dit geldt namelijk voor heel veel andere dekkende beitsen wel. Dit maakt dekkende beits aanbrengen vaak lastiger dan transparante varianten. In de onderstaande afbeelding vindt u een voorbeeld van een dekkende beits. Bij dit voorbeeld ziet u, als u goed kijkt, de structuur nog wel een klein beetje, dit is niet bij alle dekkende beitsen zo.

 

Dekkende beits voorbeeld

 

Keuze maken

Samengevat kunt u dus kiezen op basis van uiterlijk en mate van bescherming. Veel mensen vinden dekkende beitsen nou eenmaal mooier dan transparant of andersom. Smaak is dan ook meestal de doorslaggevende factor. Wij laten de keuze dan ook volledig aan u over. Onze taak is informeren, uw taak is kiezen. 

 

 

 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »