8,9 gebaseerd op 109 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Douglas olie - Olie voor op Douglas en Lariks hout en ander zachthout

Douglas olie - Olie voor op Douglas en Lariks hout en ander zachthout

 

Wilt u uw Lariks of Douglas hout beschermen en of decoreren? Dat kan met Douglas olie. Dit zijn oliën die geschikt zijn voor het behandelen van zachthout. Vooral gebruikt op Lariks en Douglas hout. In de meeste gevallen in douglas olie in een kleur die zo dicht mogelijk ligt bij het originele hout. Dit zorgt voor bescherming zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat, zoals dat meestal wel gebeurt bij beits. 

 

Douglas olie ter bescherming van uw zachthout

Douglas olie beschermt uw hout zeer goed! De transparante stof trekt in het hout en zorgt als het waren voor bescherming van binnen uit. Een goede Douglas olie voorkomt dat water onbeperkt in het hout kan trekken. Dit voorkomt allerlei problemen, van houtrot tot schimmel en van vlekken tot verkleuring. Om verkleuring ten gevolge van zonlicht te voorkomen, heeft u kleurpigmenten nodig. Daarom is het niet nuttig om een volledig kleurloze olie te kiezen. Het is beter om de kleur lariks of douglas te gebruiken om de originele uitstraling maximaal te behouden. 

 

Verschillende artikelen van verschillende merken

In onze webshop vindt u verschillende soorten douglas olie. Om te beginnen hebben wij OAF Afinol in de aanbieding. Deze olie is verkrijgbaar in naturel (vrijwel kleurloos), Lariks en Ebben. Ebben ligt dicht bij zwart en lariks is de standaard kleur die dicht bij douglas in ligt. Hoe meer lagen u aanbrengt, des te donkerder het wordt, met een maximum van drie lagen. 

 

Vervolgens is daar de olie van hermadix. De kleur naturel is in het geval van Hermadix douglas olie de kleur die het dichtste bij het originele douglas ligt. Deze olie is bij het brede publiek de meest populaire keuze van allemaal. Het is gemakkelijk in gebruik en kan voor elke zachthout soort gebruikt worden. 

Ten slotte hebben wij ook de olie van Woca in de kleur lariks. Deze is perfect voor het behandelen van al uw douglas en lariks hout. Deze olie is duurder dan die van de concurrentie, maar de kwaliteit is ook echt hoger. De olie gaat doorgaans langer mee en zorgt voor meer weerstand tegen water dan de concurrentie. 

 

Hermadix douglas olie

Hermadix douglas olie naturel is zoals gezegd zeer populair in Nederland. Dit komt met name door het mooie balans tussen natuurlijke kleur en bescherming. De olie is naast gebruik voor Douglas hout en Lariks, ook perfect te gebruiken op ander zachthout. Zo wordt deze olie ook vaak gebruikt bij het behandelen van Red Cedar hout. Red Cedar laat zich namelijk moeilijk behandelen. Het is vooral belangrijk dat hierbij een open systeem wordt gebruikt. Het is om deze reden beter om een olie te gebruiken dan een beits. Hermadix Douglas olie naturel is hier perfect voor! 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »