8,9 gebaseerd op 149 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Terras olie - Olie voor vlonders

Terrasolie

 

 

 

Het belang van terrasolie

Met terrasolie beschermt u uw terras tegen verschillende problemen. Zo zitten er in een goede terrasolie pigmenten die het hout beschermen tegen verkleuring. Daarnaast zorgen de betere terrasoliën voor vochtregulatie. Dit beschermt het hout tegen schimmel en vooral houtrot. Daarnaast maakt de olie het makkelijker om de vlonder schoon te houden van alg en viezigheid. Met een terrasolie gaat uw terras dus veel langer mee! Dat is volgens ons altijd de moeite waard. Het hout uw vlonder niet alleen mooi, maar ook sterk en functioneel. 

 

Verschillende keuzes

Op deze pagina vindt u verschillende oliën. De meeste terrassen zijn gemaakt van hardhout. Daarom is eigenlijk elke olie voor hardhout geschikt. Echter vindt u in ons assortiment ook olie speciaal voor vlonders en terrassen. Deze terrasolie van Lacq is verkrijgbaar in 2 soorten blikken: naturel en bankirai. Naturel is lichter van kleur en bankirai heeft een kleur die het dichtste bij bankirai ligt. Bankirai is de meest gebruikte houtsoort bij terrassen en kan ook perfect gebruikt worden op houtsoorten als ipe en garapa. Echter vinden sommige mensen de naturel variant iets mooier. Naturel biedt wel wat minder bescherming tegen de zon omdat er iets minder pigmenten heeft. Dit kan er voor zorgen dat er iets sneller een tweede laag nodig is. 

 

Hardhout olie

Eigenlijk adviseren wij bij hardhout olie altijd 3 verschillende soorten olie. Dit zijn na onze mening de beste en mooiste oliën, ook vuur uw terras. In de onderstaande video laten wij deze aan u zien. Zo ziet u de kleurverschillen en de verschillende voordelen van verschillende oliën. 

 

 

Een oud terras renoveren

Wanneer u een oud, houten terras heeft, dan is de kans groot dat deze flink is vergrijsd. Deze grijze kleur ziet er oud en vaak lelijk uit. Om deze reden willen veel mensen de oude kleur weer terug brengen! Gelukkig kan dat. U kunt schuren of een ontgrijzer gebruiken. Zo komt de oude kleur voor een gedeelte terug. Vervolgens behandeld u het terras met een mooie olie en klaar is kees! Lees voor meer info over dit onderwerp ook onze blog over het renoveren en ontgrijzen van een houten terras

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »