8,9 gebaseerd op 149 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Olie voor zachthout

Woca Woca Hout Olie Buiten Voorjaarsactie! 20% Gratis
Stukprijs: €68,95 / €73,50

Zachthout olie

 

Wanneer mensen denken aan houtolie, denken ze vaak al gauw aan de hardhout varianten. Het is echter ook belangrijk om te weten dat er genoeg oliën zijn die geschikt zijn voor zachthout zoals Lariks, Douglas en Vuren. Een goede olie beschermt het hout tegen verkleuring, houtrot, schimmel en andere problemen. 

De olie trekt in het hout en beschermt het van binnen uit. Dit doet het door middel van vochtregulatie en pigmenten. Hoe donkerder de kleur is van de olie, des te beter de bescherming. Donkere kleuren betekenen namelijk meer pigmenten. 

Bij Beitz vindt u oliën in allerlei verschillende kleuren. Iedere olie is transparant. Dat betekent dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Dit geeft een zeer natuurlijke uitstraling, iets wat de consument natuurlijk vaak zoekt. 

Op zoek naar olie voor op Teak, Bangkirai, Ipé of ander hardhout? Kijk dan even bij onze pagina voor hardhout olie.

 

Gebruiken

Ondanks het feit dat u hier verschillende artikelen vindt, is het gebruiken van de oliën voor zachthout nagenoeg gelijk. Het is altijd zeer belangrijk om de olie eerst goed te roeren! Dit zorgt er namelijk voor dat de inhoudsstoffen en vooral de pigmenten goed mengen in de olie. Dit zorgt voor een mooi egaal resultaat. Het aanbrengen kan zeer gemakkelijk met een kwast of verfroller. Deze kwasten kunt u ook gewoon vinden in onze webshop voor een scherpe prijs! Breng de olie niet te dik aan. Mensen denk soms dat dit voor extra bescherming zorgt, maar in tegendeel: Dit kan juist voor problemen zorgen. Zorg dat het hout er verzadigd uit ziet en laat goed drogen. Gebruik de olie bij voorkeur niet bij een temperatuur onder de 13 graden. Lager dan 10 graden raden wij volledig af omdat de droging dan erg lang kan duren. Wij adviseren altijd om de informatie op de productpagina's en de verpakking goed door te lezen om fouten te voorkomen in het aanbrengen. Het behandelen van hout met olie is over het algemeen gewoon erg simpel!

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »