8,9 gebaseerd op 149 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Beits voor houten meubels

Beits voor meubels - Meubelbeits

 

Heeft u een houten meubelset in de tuin? Dan wilt u deze natuurlijk beschermen met een goede beits of bijvoorbeeld een olie. Houten tuinmeubels krijgen natuurlijk veel te voortduren. Denk bijvoorbeeld aan regen of de brandende zon. Om te voorkomen dat het hout hierdoor lelijk wordt of zelfs kapot gaat, kunt u over gaan op beitsen of oliën. Naast de verschillende beitsen voor meubels hebben wij op deze pagina ook de oliën geplaatst zodat u gelijk kunt kiezen uit alle opties voor het beschermen van uw meubels. 

 

Kleurloos of gekleurd

Er zijn kleurloze en gekleurde varianten. Doorgaans geldt dat mensen erg graag kleurloze olie of beits willen gebruiken omdat dit de natuurlijke uitstraling goed behoudt. Echter is dit niet altijd even handig. Dit heeft met name te maken met verkleuring. Kleurloze beits en olie beschermt namelijk veel minder tegen verkleuring dan een gekleurde variant. Kleurpigmenten zijn juist het onderdeel dat helpt bij bescherming tegen verkleuring door zonlicht!

 

Olie of beits

 In grote lijnen heeft u de keuze uit olie en beits. Olie is dunner en trekt doorgaans iets meer in het hout terwijl beits iets meer bescherming biedt. Bij zachthout is beits vaak populairder terwijl op hardhout olie doorgaans prettiger werkt. Dit heeft met name te maken met de hechting. Lees bij het product altijd goed of het geschikt is voor de houtsoort die u wilt behandelen. Het onderscheid wordt vooral gemaakt tussen hardhout en zachthout

 

Grey wash en white wash

Ook zijn er grey-washes en white-washes voor houten meubels. Deze beitsen worden ook wel steigerhout beits genoemd omdat het een mooie steigerhouten look heeft als resultaat. Wij hebben steigerhoutbeits van ons eigen merk maar ook van CetaBever. Met een goede white-wash of grey-wash kunt u van vurenhout, grenenhout of andere zachthoutsoorten met gemak steigerhout maken! Een geheimpje: Zo wordt steigerhout van de houthandel ook meestal gemaakt! 

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »