8,9 gebaseerd op 109 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Beits en olie voor vlonders

Vlonders en terras - beits en olie

 

Wanneer u een houten terras heeft, is het belangrijk om goed stil te staan bij de behandeling er van. Dit doet u het beste met een olie of beits. Op onze website vindt u veel informatie over het aanbrengen en gebruiken van deze artikelen. Maar waarom is het zo belangrijk om uw vlonder te behandelen? Dat leggen wij graag uit! 

 

In de meeste gevallen worden vlonders gemaakt van hardhout. Hardhout komt in verschillende soorten en maten. Bekende soorten hardhout zijn bankirai, ipé, garapa, padoek enzovoort. Deze houtsoorten zijn van nature al duurzaam en sterk. Toch blijft het een natuurproduct en kunnen er problemen ontstaan. Zeker omdat het bij een vlonder veel te voortduren krijgt door de invloed van het weer. Regen en zon kunnen er voor zorgen dat het hout lelijk of zelfs slecht wordt. Vocht trekt in het hout en kan zorgen voor lelijke vlekken of zelfs houtrot en schimmel. De zon zorgt er voor dat het hout snel verkleurt en grijs wordt. Sommige mensen vinden dit mooi, anderen niet. In beide gevallen is behandelen belangrijk!

 

Voordelen van olie en beits

Door de vlonder te beitsen of te behandelen met hardhout olie of zelfs speciale terrasolie, verlengt u de levensduur aanzienlijk. Daarnaast voorkomt u lelijke vlekken, kromtrekken en andere problemen. Dit komt omdat een olie of beits het hout beschermt tegen vocht. Vocht kan dan niet meer zomaar in het hout trekken en zorgen voor problemen van binnen uit. Dit is ontzettend belangrijk om het hout mooi te kunnen houden. 

 

Wanneer u verkleuring tegen wilt gaan, gebruikt u ook olie of beits. Het liefste met kleurpigmenten. De meeste hardhout oliën hebben dan ook een kleur die in de buurt ligt van bankirai. Toch zijn er ook oliën met minder pigmenten. Deze liggen dichterbij volledig kleurloos. Het nadeel hiervan is, dat het ook minder beschermd tegen verkleuring omdat er minder pigment in zit. Wij raden voor het bestrijden van vergrijzing daarom altijd een olie of beits met kleur! 

 

Merken

Op onze website vindt u verschillende merken voor het behandelen van uw vlonder. De belangrijkste merken voor vlonders zijn Lacq, Beitz, Cetabever en Woca. Vooral Woca is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lacq en Beitz staan bekend om mooie kleuren en een geweldige matte afwerking. Cetabever heeft een ruim aanbod en is waarschijnlijk het meest bekend en vertrouwd in Nederland. Het gehele aanbod vindt u boven aan deze pagina. 

 

Het gebruiken van Hardhoutolie of beits

Hoe u het product gebruikt verschild tussen beits en olie. Bij de beitsen raden wij aan vooral de instructies op de productpagina en etiket te lezen. Hardhoutolie werkt eigenlijk altijd hetzelfde. In de video onderaan deze pagina laten wij zien hoe dit in zijn werk gaat. Hierin renoveren wij een oude vergrijsde vlonder. Bij nieuwe vlonders kunt u natuurlijk het schuren overslaan en kunt u gelijk de olie aanbrengen! 

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »