8,9 gebaseerd op 175 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Verschillende soorten olie voor vlonders en terras

Verschillende soorten olie voor vlonders en terras

Wanneer u een houten terras heeft, wilt u deze natuurlijk mooi houden. Dat doet u door te behandelen met een goede olie. Op deze pagina vindt u een selectie van de aller beste oliën voor het behandelen van een terras. Vaak wordt een houten terras gemaakt van hardhout olie. De meeste oliën zijn dan ook gericht op hardhout. Wilt u een zachthouten vlonder behandelen? Dan kunt u de Woca olie gebruiken in een kleur naar keuze. 

 

Beitz - hardhoutolie

Om te beginnen vindt u ons eigen merk. Dit is een zeer hoogwaardige hardhout olie. De ronde blikken zijn op zeer plantaardige basis. Dit is goed voor het milieu en stinkt minder erg dan terpentine gedragen artikelen. Wij hebben hardhoutolie in de kleuren bankirai en naturel. Bankirai is een stukje donkerder. Dit maakt dat het beter beschermd tegen zonlicht dan de kleur naturel. Naturel is lichter en sommige mensen vinden dit mooier. De olie is makkelijk aan te brengen en gaat lang mee. 

 

Lacq - vlonder en terras olie

Ook goed voor uw vlonder, zijn de oliën van Lacq. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van een terras. Ook deze olie is verkrijgbaar in de kleuren bankirai en naturel. De oliën van lacq zijn iets matter en zien er daardoor erg natuurlijk uit. 

 

Woca exterior oil

Woca exterior oil is een stukje duurder maar is dan ook van de hoogste kwaliteit. Woca olie is zowel te gebruiken op hardhout als op zachthout. Omdat de de olie extra waterafstotend is, beschermt het uw hout enorm tegen veroudering. De olie is duurder, maar gaat doorgaans ook ongeveer 50% langer mee. Woca exterior oil is verkrijgbaar in verschillende kleuren maar vooral bankirai, naturel en teak zijn populair op vlonders. 

 

Vlonder olie gebruiken

Het gebruiken van vlonder olie is erg gemakkelijk. Vooral op nieuw hout kost het weinig moeite. U brengt de olie aan met een blokkwast en wrijft het binnen 5 minuten op met een pluisvrije doek. Op deze manier verwijdert u overtollig aangebracht olie. Te dik aanbrengen is namelijk niet wenselijk. Voor de maximale bescherming laat u de olie een dag drogen en brengt u nog een tweede laag aan. 

 

Is uw vlonder al vergrijsd? Dan kunt u er voor kiezen om eerst te schuren om de oude kleur weer terug te brengen. In de onderstaande video ziet u hoe wij een oude vlonder ipe hout renoveren door te schuren en te behandelen met een hardhout olie. 

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »