Sluiten
Maandag 28 Oktober 2020

Betonpalen en betonpoeren behandelen met beits of betonverf - Zo beits je Beton buiten!

Bent u van plan om betonpalen of betonpoeren te gebruiken in uw tuin? Of heeft u deze al? Denk dan ook even goed na over de behandeling! Betonpalen kunnen namelijk lelijk worden. Denk bijvoorbeeld aan lelijke verkleuring door de zon of het uitzetten van kalk waardoor lelijke vlekken ontstaan. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Gelukkig kan dat. De beste methode, in onze ogen is het gebruiken van een goede beits. Let dan wel op, want niet elke beits is geschikt voor beton. Er bestaan speciale betoncoatings en beitsen. Ook in onze webshop vindt u genoeg artikelen die hier voor geschikt zijn. Bekijk bij interesse dan onze categorie Steen en Beton

 

Een beits of betonverf kiezen

Het is dus belangrijk dat u een goede beits of Betonverf kiest. Eerst zoekt u naar een speciale beits of coating die geschikt is voor beton. Wij adviseren om enkel producten te gebruiken waarbij die expliciet vermeld wordt. Wij bij Beitz, hebben een eigen beits die hier ook geschikt voor is. Onze eigen merk beits staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Deze beits is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vaak zijn betonpalen en betonpoeren in de tuin in standaard kleuren zoals zwart, antraciet en grijs. Dit zijn kleuren die ook verkrijgbaar zijn bij onze eigen tuinbeits voor hout en beton. Wanneer u beton gaat behandelen adviseren wij eigenlijk altijd de volgende 4 beitsen: 

 

  1. Tuinbeits Zwart 2,5 Liter Superdekkend - Beitz

  2. Tuinbeits Transparant Kleurloos 2,5 Liter Superdekkend - Beitz

  3. Tuinbeits Antraciet 2,5 Liter Superdekkend - beitz

  4. Tuinbeits Beton grijs 2,5 Liter Superdekkend - Beitz

Daarnaast hebben wij ook een zeer goede beits in ons assortiment voor beton in allerlei andere kleuren. Hier kunt u vrijwel elke RAL-kleuren kiezen. Echter is de kwaliteit iets minder dan onze eigen beits, maar dit is dan ook weer terug te zien in de prijs. Deze dekkende, matte verf heet Muurverf Mat - Alle kleuren! - 2,5 Liter van OAF Afinol. Meer info over betonverf voor buiten het huis vindt u in de categorie: Betonverf voor buiten.

 

Beits voor beton / betoncoating gebruiken

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een goede beits, verf of coating. Is het een kwestie van goed gebruiken. Om te beginnen is het belangrijk dat het beton goed schoon is. Maak het dus uitgebreid schoon met water en vermijd hierbij hardnekkige reinigers om aanslag te voorkomen. Na het schoonmaken goed laten drogen. Na het drogen nog eens goed stof, zand en dergelijke verwijderen met een borstel. Vervolgens kunt u het blik openmaken, goed roeren en aanbrengen. Let wel op de minimale temperatuur. Bij onze eigen beits is dit 13 graden voor een goede droging. Bij lagere temperaturen loopt u het risico dat het drogen niet goed gaat en dit geeft geen mooi resultaat. Breng vervolgens de beits aan met een roller of een goede kwast. Laat het geheel goed drogen en klaar is kees! Let wel op, beton kan ontzettend veel beits opzuigen. Droge plekken kunt u opnieuw behandelen voor een beter resultaat. Voor de beste bescherming brengt u 2 of drie lagen beits aan. 

Duidelijke foto van kalkuitbloei op onbehandeld beton

Het eindresultaat

Het eindresultaat is zeker de moeite waard! Uw beton is weer mooi op kleur en blijft dat de komende tijd ook! De beits beschermd het beton namelijk tegen toekomstige verkleuring dankzij pigment. Na 3 tot 7 jaar begint het geheel toch een beetje vager te worden van kleur. Geen paniek, want dit lost u snel op met 1 nieuw laagje van dezelfde beits. Zo blijft uw schutting of andere constructie in de tuin gewoon mooi! Naast bescherming tegen verkleuring voorkomt deze beits ook kalkuitbloei en dus lelijke witte vlekken. Wij raden het altijd af om uw beton onbehandeld te gebruiken omdat dit er simpelweg snel lelijk uit gaat zien! Wacht dus niet te lang en ga aan de slag. 

 

Update 2021: Nieuw! WS Tuinproducten voor steen en beton

Sinds kort hebben wij echter ook nieuwe producten in ons assortiment voor het behandelen van steen en beton in uw tuin. Perfect voor het behandelen van uw betonpalen of betonpoeren! WS heeft verschillende producten voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan speciale middeltjes voor het verwijderen van kalkuitbloei of groene aanslag, maar ook zwarte/antraciete coatings, transparante coatings enzovoort. Hier onderder vindt u een overzicht van de verschillende producten van WS. Ook vindt u een afbeelding van de beton coating Imperial black in de praktijk! Uw beton en steen ziet er weer uit als nieuw. Voordelen van WS? Betere kwaliteit omdat het puur gericht is op steen en beton én een veel lagere prijs! Win-win dus. 

De WS tuinproducten hebben wij voor u op een rijtje gezet. Door op een naam te klikken gaat u naar het product.

 

Ten eerste is daar de WS groene aanslag verwijderaar. De naam zegt het natuurlijk al, het verwijdert groene aanslag en algen. De meeste viezigheid krijgt u met dit product van uw beton en steen af. 

Op steen en beton is het heel normaal om last te krijgen van kalkuitbloei. Dit zijn lelijke witte vlekken. Wanneer u dit wilt verwijderen, gebruikt u de WS kalkuitbloei verwijderaar. Zo ziet uw oude beton en steen er snel weer uit als nieuw! 

WS Advance, is een primer en reiniger in één voor bestrating. Met dit zuurvrije middel kunt u uw steenachtige ondergronden reinigen. Daarnaast geldt het als voorbehandeling voor het gebruik van WS Seal & protect of WS Imperial black. WS Advance zorgt er voor dat deze middelen beter kunnen hechten en er beter uit komen te zien. Daarnaast bevorderd het de duurzaamheid. 

Heeft u last van verkleurde of verbleekte tegels, beton, steen of cement?  Dan wilt u deze natuurlijk weer op kleur brengen! Dat kan met WS Imperial black. Deze coating heeft een zeer diepe, mooie en zwarte kleur. Zoals te zien op de tweede foto is het een perfect product voor het opfrissen van uw steen, beton of cement in de tuin. Uw bestrating weer prachtig zwart op kleur! De imperial black trekt in de ondergrond en zorgt voor bescherming tegen de weersinvloeden en tegen kalkuitbloei.

Wanneer u uw beton, steen of cement wilt behandelen en beschermen, gebruikt u de WS Seal en Protect. Deze coating beschermd uw beton, steen of bijvoorbeeld cement. Een ander voordeel, is dat het de kleur van uw steen ook nog eens versterkt. Dit maakt dat de coating uw ondergrond mooi maakt én mooi houdt! 2 vliegen in één klap dus. 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »