Sluiten
Luuk Vink - Maandag 28 Oktober 2019

Kopse sealer gebruiken, waarom?

Wanneer u bouwt met planken of dunne balken is het belangrijk dat u ook de kopse kant goed beschermt tegen vocht en andere gevaren. Hiervoor bestaan speciale kopse sealers. De naam zegt het eigenlijk al, de kop wordt gesealed, ofwel ingepakt. Met een kopse sealer voorkomt u dus dat vocht het hout betreed via de kopse en gezaagde kanten. Zo voorkomt u schimmel en rot. 

 

Het verschil tussen kopse sealers en bijvoorbeeld beits

Het verschil tussen een kopse sealer en beits is over het algemeen niet groot. Het verschil is met name dat normale beits samengesteld is om grotere oppervlakten te bestrijken. Hierdoor is de samenstelling net even anders dan bij een kopse sealer. Zo hebben kopse sealers over het algemeen een kortere open tijd, droogt het sneller en is het dichter. Ook is een kopse sealer vaak sterker dan beits en beschermt het dus beter. Het is echter niet handig om deze kopse sealer op grote oppervlakten te gebruiken vanwege de kortere open tijd, snelle droging en hogere dichtheid. Gebruik bij voorkeur deze sealers dus alleen bij de kopse kanten en eventueel andere kleine oppervlakten. 

 

Kopse sealers kopen

U kunt op deze website kopse sealers kopen. Kopse sealers van Beitz zijn van absolute top kwaliteit! Ook kunnen wij u voorzien van informatie die u nodig heeft bij het sealen van uw kopse kanten. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor alle andere soorten tuinbeits, olie, verf en teer voor tuinhout. Kijk gerust even rond in ons assortiment!

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »