Sluiten
Luuk Vink - Maandag 28 Maart 2020

Schuur verven - Zo behandel je een schuur ter bescherming en decoratie

Wanneer u een houten schuur heeft, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Dan is het belangrijk om het hout te beschermen tegen houtrot, schimmel en algen. Dit kan met een goede beits. Natuurlijk is de kleur ook niet onbelangrijk. Het oog wil natuurlijk ook wat. Wij geven in deze blog advies voor het kiezen van een goede verf en het behandelen van uw schuur. Zo verlengt u de levensduur en behoudt u de schoonheid van uw schuur. 

Transparant vs Dekkend

De eerste keuze die u moet gaan maken betreft de dekkendheid van de beits of olie. Bij een transparante beits kunt u door de kleur heen kijken. Dit betekent dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Bij een dekkende tuinbeits zal de kleur over het hout heen komen en zult u het hout zelf niet meer kunnen zien door de beits heen. Dekkende beitsen bieden normaal gesproken iets meer bescherming, vooral tegen de zon.

Bij transparante beitsen kunt u kiezen uit een aantal kleuren die gebaseerd zijn op de originele houtkleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld beitsen in de kleuren grenen, teak of lariks. Zo behoudt u de originele kleur. Meer informatie hierover vindt u in de blog over hout behandelen zonder verkleuring

Zwart

De meest gekozen kleur is echter zwart. Dit kan dan zowel dekkend als transparant. De meeste mensen kiezen bij het zwart verven van hun schuur voor dekkend zwart. In onze webshop vindt u heel veel opties voor het zwart maken van uw schuur en tegelijk een goede te bescherming geven met een zwarte beits. Vooral Perkoleum van Koopmans wordt vaak gebruikt hier voor. Ook de verschillende beitsen voor tuinhuizen en blokhutten zijn goed te gebruiken op schuren. 

Monumenten beits

Voor oude schuren in het zwart hebben wij ook nog een speciale beits. Dit is monumenten beits van Koopmans. Deze beits is speciaal ontwikkeld zodat het makkelijk over allerlei oude lagen heen kan. Het biedt de maximale bescherming en wordt vooral gebruikt op (kap)schuren, molens, tuinhuizen en gevels. Monumenten beits gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig!

Andere kleuren

Wilt u liever niet zwart maar een mooie kleur, kijk dan gerust tussen de rest van ons assortiment. Wij adviseren bij het behandelen van schuren echter wel om Perkoleum te gebruiken. Daarnaast is superdekkende tuinbeits van Beitz ook nog een optie. Perkoleum is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zowel transparant als dekkend. Bekijk hier alle kleuren perkoleum. Het zijn er meer dan u waarschijnlijk denkt. Kunt u uw kleur er niet bij vinden? Bekijk dan het aanbod van Woodstain VV. Deze beits is speciaal ontwikkeld voor gevelbekleding maar werkt ook perfect op schuren en tuinhuizen: Woodstain VV - alle kleuren. Hier kunt u zelf een RAL-kleur invullen of kiezen uit de uitgebreide kleurenkaart. 

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »