Sluiten
Donderdag 25 September 2020

Vloeibaar rubber gebruiken - Alles over rubber seal van Bison en andere merken!

Misschien heeft u het wel eens gezien of er van gehoord, vloeibaar rubber. Vloeibaar rubber staat ook wel bekend als rubber seal. Dit komt met name omdat het bekende merk Bison dit zo noemt. Vloeibaar rubber is een vloeibare substantie dat na droging hard, flexibel, waterdicht en sterk wordt. Hierdoor is het perfect te gebruiken voor eindeloze doeleinden! Denk bijvoorbeeld aan het beschermen van houten palen in de grond, het waterdicht maken van bijvoorbeeld een dakgoat, afwerking van een vijver of noem maar op! Het product is vooral bedoeld voor het bestrijden van vocht en water. Hieronder beschrijven we een aantal toepassingen en beschrijven wij ook hoe vloeibaar rubber nou precies werkt. 

 

 

Het afdichten van lekkende plekken

Heeft u last van een lekkage? Bijvoorbeeld langs de randen van uw afzuiging, of ergens in het plafond? Dan is dit makkelijk weg te werken met vloeibaar rubber. Door rubber aan te brengen op de plek van lekkage, krijgt u het gemakkelijk voor elkaar om de vocht tegen te houden. In de praktijk wordt dit vooral gedaan bij douchegoten, dakgoten, buisdoorvoeren, kozijnen, lichtkoepels etc. Vloeibaar rubber is ook verkrijgbaar in de kleur wit. Vloeibaar rubber is te gebruiken op vrijwel elk soort ondergrond. Metaal, hout, pvc, EPDM en noem maar op! Multifunctioneel dus! 

 

Houten palen beschermen

Wanneer u houten palen in de grond gaat plaatsen, dan krijgt u te maken met vocht gerelateerde problemen. Vocht trekt namelijk vanuit de grond razendsnel in het hout. Dit kan funest zijn voor uw hout. Hierdoor ontstaan namelijk schimmels en houtrot. Hierdoor wordt het hout lelijk en gaat het zelfs kapot. Door de onderkant van de palen in te smeren met vloeibaar rubber, voorkomt u dat het vocht in het hout trekt. Dit verlengt de levensduur met vele jaren! Wij adviseren daarom altijd om uw houten palen in de grond te voorzien van een laag vloeibaar rubber. 

 

 

Hoe werkt het? 

Het werkt ontzettend simpel. U koopt vloeibaar rubber van bijvoorbeeld OAF of Bison. Open de verpakking en roer het geheel goed door. Doe dat net zo lang tot dat er een homogene, effen kleur ontstaat. Vervolgens kunt u het vloeibare rubber aanbrengen met een kwast of roller. Voor het beste resultaat brengt u 2 lagen aan met 10 minuten droogtijd tussen door. Probeer een minimale laagdikte van 2mm aan te houden voor een goed, flexibel en sterk resultaat. Het is wel belangrijk dat u de ondergrond van te voren goed stof en vuilvrij maakt voor een goede hechting. 

 

Vloeibaar rubber bij Beitz

Bij ons kunt u natuurlijk ook zelf vloeibaar rubber bestellen. Dit kan gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen uit het bekende merk Bison en OAF AFinol. De laatstgenoemde heeft als grote voordeel dat het ook verkrijgbaar is in de kleur wit. Dit kan in veel gevallen natuurlijk handig zijn! De artikelen van Bison hebben een iets langere levertijd dan die van OAF Afinol. 

 

 

 

  • Rik

    Geplaatst op donderdag 20 januari 2022 19:11

    Ik heb de spuitbus gekocht kan ik deze ook gebruiken om mijn voederboot gebruikt voor karper vissen terug dicht temaken? Ik heb em ongeveer 1cm tot 1,5cm dik gespoten hoelang moet ik deze dan laten drogen? En als deze droog is ik het dan zoals silicone textuur? Alvast bedankt

Toon meer

Onze handige blog

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »