8,9 gebaseerd op 149 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Kleur
Inhoud

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Olie voor hardhout en zachthout

Woca Woca Hout Olie Buiten Voorjaarsactie! 20% Gratis
Stukprijs: €68,95 / €73,50

Hardhout en zachthout olie

 

Bij Beitz onderscheiden wij onze oliën in twee groepen: Hardhout olie en Zachthout olie. Het is dus wel even belangrijk om te weten wat voor hout u wilt gaan behandelen. Echter is het niet altijd zo dat olie voor zachthout enkel gebruikt kan worden voor zachthout en andersom. Het zit hem met name in de kleur. Zo wordt bij hardhout meestal Bangkirai olie gebruikt. Bij zachthout is bijvoorbeeld Douglas olie erg populair. Het is belangrijk om uw hout te behandelen. Olie is één van de opties. Het voordeel van olie ten opzichte van beits is dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. 

De oliën zijn transparant. Bij elke kleur blijft de structuur eigenlijk wel een beetje zichtbaar. Echter hebben de donkerste kleuren meer pigment en dit gaat vaak ten koste van de doorzichtigheid. De meeste oliën trekken diep in het hout en zorgen voor een goede bescherming van binnenuit. Schimmel, rot en algen worden buitenspel gezet door deze producten. U vindt zowel producten van ons eigen huismerk als producten van verschillende A-merken. 

Wat is Zachthout olie?

Zachthout olie gebruikt u bij houtsoorten als Lariks, Douglas, Grenen, Beuken en Ayous. Ook op Red Cedar wordt deze olie vaak gebruikt. Bij Red Cedar en Ayous wordt vaak de voorkeur gegeven aan olie over beits. Dit komt omdat een open systeem van belang is om het hout mooi te houden. Olie is zo'n systeem. Bij gevelbekleding wordt daarom vaak gebruikt van een olie. De Woca olie is hier een goed voorbeeld van. Deze is in allerlei kleuren te verkrijgen!

Wat is Hardhout olie?

Hardhout olie wordt dus gebruikt bij hardhout. Voorbeelden van hardhout zijn Bangkirai, Teak en Itauba. Deze houtsoorten worden gebruikt voor verschillende constructie. Een populair voorbeeld van hardhout verwerking zijn terrassen. De meeste houten terrassen worden namelijk gemaakt van hardhout. Ook bij meubels is hardhout de populairste keuze. De meest voorkomende kleur is Bangkirai. Ook hier is de Woca olie goed te gebruiken! Het is belangrijk om regelmatig uw hardhout te onderhouden met een olie zo voorkomt u verkleuring, kromtrekken en andere problemen. 

 

Hardhout olie of zachthout olie kopen? 

Welke olie u kiest is dus vooral afhankelijk van de houtsoort die u wilt behandelen. Sommige oliën zijn te gebruiken voor beide houtsoorten. Hardhout en zachthout zijn opzichzelfstaand geen houtsoorten. Voorbeelden van hardhout zijn Ipé, Itauba, Bankirai, Teak en Azobe. Voorbeelden van zachthout zijn Vuren, Grenen, Pine en Lariks Douglas. Een olie die voor zowel hardhout als zachthout gebruikt kan worden is die van Woca. De Woca exterieur olie is perfect voor het behandelen van al het hout in een kleur naar keuze. De houtolie van Woca is bijvoorbeeld verkrijgbaar in de kleuren Teak, Lariks, Bankirai, Zwart en blank. 

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »